Werving & Selectie
Your Perfect
HR match

 

Werving & Selectie
Your perfect
HR match

 

Don'ts bij een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan een hachelijke onderneming zijn: een goede indruk maken op de rekruteerder en eruit komen als de beste van alle kandidaten is geen kinderspel. Nathalie Claerhout, zaakvoerder van Talent Angels, geeft je vijf waardevolle tips voor een sollicitatiegesprek mee. Allen zijn ze gebaseerd op onvergeeflijke fouten die ze vaststelde bij kandidaten die bij haar op gesprek kwamen:  

  1. Kom nooit te laat! Als je toch dreigt te laat te komen, verwittig dan de persoon waarmee je een gesprek gepland hebt. Neem het telefoonnummer alsook de naam van je contactpersoon met je mee tijdens je verplaatsing.
  2. Valt de vraag "Ken je ons bedrijf?", antwoord dan niet met "Een beetje.", maar toon dat  je voorbereid bent. Dit toont aan dat je oprecht interesse hebt in het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert. 
  3. Als men in het interview vraagt "Vertel eens iets over jezelf?", geef dan geen opsomming van je cv, maar geef een kort en bondige uitleg over je werkervaring die relevant is voor de vacature.
  4. Wees nooit negatief over voorgaande werkgevers, dit komt niet professioneel over.
  5. Als afsluiter krijg je vaak de vraag "Zijn er nog vragen?" voorgeschoteld, ga hier dan ook op in. Stel bijvoorbeeld vragen over het team waarin je terecht komt, wie de collega's zijn, informeer naar doorgroeimogelijkheden en opleidingen, ... Vermijd echter vragen in verband met werkuren en verlofdagen. Deze vragen behoud je beter voor een latere fase.

Heel veel succes!

 

Zit je nog met vragen over onze diensten?
We helpen je met plezier verder! 

Contacteer ons

Onze HR-diensten

Rekrutering

Als HR-partner nemen wij jouw rekruteringsproces over. Hiermee nemen we werk - dat niet tot je corebusiness behoort - uit handen zodat je beter kan focussen op wat echt belangrijk is en toch kan rekruteren. Talent Angels filtert alle reacties en voorziet een verslag en advies zodat je jouw aandacht enkel hoeft te wijden aan de geschikte sollicitanten. We voeren zelf de gesprekken en begeleiden je verder in de verfijnde selectie. 

Opleiding

Ook bedrijven die op zoek zijn naar trainingen of retentiemanagement kunnen bij Talent Angels terecht, continu opgeleide medewerkers maken je bedrijf immers efficiënter. Binnen ons uitgebreid netwerk selecteren we een gespecialiseerde partner die jouw aanwezig talent verder laat groeien.

Selectie

Talent Angels maakt de juiste selectie voor jouw bedrijf en vacature. Bedrijfscultuurpassendheid is voor alle betrokken partijen van groot belang. Daarnaast vormen ook stabiliteit in een cv, referentie check-ups en een passende persoonlijkheid belangrijke factoren voor het maken van de juiste selectie. Indien gewenst kan onze testbatterij tevens ingevoerd worden in het selectieproces. 

Assessment

Op jouw vraag kan Talent Angels een op maat gemaakte assessment uitwerken in samenwerking met één van onze gerenommeerde partners.